Máte
otázku?

Náležitosti žaloby podľa nového CSP


Online právna poradňa
Oblasť práva: Procesné právo (civilné), Nitra

Otázka: Náležitosti žaloby podľa nového CSP

V zmysle § 133 CSP sa fyzickú osobu v žalobe označuje okrem iného dátumom narodenia či iným identifikačným údajom. Moje otázka znie: Čo je myšlené pod "iným identifikačným údajom"? Dôvodová správa k CSP to nevysvetľuje. Kde je možné legálne zistiť dátum narodenia fyzickej osoby? Táto problematika sa neobjavuje v žiadnom právnom predpise. Súdy žaloby bez dátumu narodenia vrácajú späť na doplnenie podania. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Náležitosti žaloby podľa nového CSP

Dobrý deň, pod iným identifikačným údajom sa má na mysli napr. IČO fyzickej osoby podnikateľa, rodné číslo alebo číslo občianskeho preukazu fyzickej osoby... Ide o údaje, ktoré sú jedinečné, priradené len tejto osobe a ničím nezameniteľné. Vo väčšine prípadov pri vzniku záväzkového vzťahu (napr. pri uzatvorení zmluvy) sa v zmluve pri označení zmluvných strán uvádza aspoň jeden z týchto údajov. V prípade, že Váš záväzkový vzťah vznikol na inom než zmluvnom základe a nepoznáte presné identifikačné údaje osoby (napr. pri vzniku škody a jej náhrady) bude potrebné túto skutočnosť oznámiť súdu. Je logické a pochopiteľné, že nie v každom prípade bude žalobca disponovať všetkými identifikačnými údajmi žalovaného.

Trápi vás "Náležitosti žaloby podľa nového CSP" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Náležitosti žaloby podľa nového CSP (Procesné právo (civilné))

Dobrý deň, s vašim návrhom súhlasíme. Prosím, navrhnite možné termíny našej návštevy. Uprednostňujeme obdobie po obede, teda poludňajšie, popoludňajšie, podvečerné alebo večerné termíny. S pozdravom.

Odpoveď: Náležitosti žaloby podľa nového CSP

(odpoveď odoslaná: 06.03.2017)

Dobrý deň, pre dohodnutie si termínu, vyplňte prosím formulár našej stránke vpravo hore (modré tlačidlo). Bude to rýchlejšie, ako keby som Vám navrhoval termíny.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Náležitosti žaloby podľa nového CSP (Procesné právo (civilné))

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Budeme vďační za krátku konzultáciu, na ktorej dohodneme ďalší postup. Pred konzultáciou by bolo vhodné, keby sme Vám poslali naše pôvodné podanie a k nemu zoznam našich návrhov na dokazovanie, ktoré požadoval súd, spolu menej ako 5 strán textu. S pozdravmi.

Odpoveď: Náležitosti žaloby podľa nového CSP

(odpoveď odoslaná: 05.03.2017)

Dobrý deň, bezplatne konzultácie sú určené najmä na jednoduché právne rady, pri ktorých nie je potrebná dlhá príprava. Preto v rámci 15 minútovej konzultácie nestihneme prekontrolovať Vaše dokumenty vopred. Môžete si ale vopred pripraviť konkrétne otázky, poukázať na konkrétne texty po Vašich dokumentoch, aby ste toho stihli čo najviac v rámci bezplatnej 15 minútovej konzultácie. 


Podotázka: Náležitosti žaloby podľa nového CSP (Procesné právo (civilné))

Dobrý deň, v našom spore nejde o funkcie (sme dôchodcovia), ani o peniaze. Podali sme obžalobu na inštitúciu, ktorú riadi Predsedníctvo, a ktoré opakovane manipuluje voľby. Okresný súd Bratislava 1 začal konať až po piatich rokoch. Sudkyňa nám oznámila, že naše podanie nemá správnu právnickú formu. Prosíme o pomoc pri jeho správnom naformulovaní. Máme možnosť Vám poslať pôvodnú žalobu a dva doplnky, ktoré sme podali na žiadosť súdu. Ďakujeme.

Odpoveď: Náležitosti žaloby podľa nového CSP

(odpoveď odoslaná: 03.03.2017)

Dobrý deň, môžeme Vám pomôcť, najlepšie by bolo, ak by sme si dohodli osobné stretnutie.

Sú dve možnosti stretnutia, bezplatná 15 minútová konzultácia, alebo platená konzultácia. 15 minútovú konzultáciu nie je možné predĺžiť.

Ak máte záujem o stretnutie, vyplňte prosím formular na stránke www.ficek.sk vpravo hore.



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Náležitosti žaloby podľa nového CSP" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.