Máte
otázku?

Podmienečné prepustenie a lehota


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Žilina

Otázka: Podmienečné prepustenie a lehota

Rád by som sa opýtal, či od 1.1.2016 nenastala zmena v podmienečnom prepustení v prípade zločinov z 2/3 na 1/2? Ďakujem.

Odpoveď: Podmienečné prepustenie a lehota

Dobrý deň, od 01.01.2017 nadobudla účinnosť novela Trestného zákona, avšak ustanovenie upravujúce podmienky podmienečného prepustenia z výkonu trestu odňatia slobody neboli zmenené. V zmysle ustanovenia § 66 ods. 1 písm. b) Trestného zákona Súd môže odsúdeného podmienečne prepustiť na slobodu, ak odsúdený vo výkone trestu plnením svojich povinností a svojím správaním preukázal polepšenie a môže sa od neho očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život, a ak ide o osobu odsúdenú za zločin po výkone dvoch tretín uloženého nepodmienečného trestu odňatia slobody alebo rozhodnutím prezidenta Slovenskej republiky zmierneného nepodmienečného trestu odňatia slobody.

Trápi vás "Podmienečné prepustenie a lehota" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Podmienečné prepustenie a lehota (Trestné právo)

Dobrý deň, potrebovala by som si objasniť, čo znamená nasledujúci text v liste zo súdu: "Nástup do výkonu do 5 dní od doručenia listu." Znamená to, že ak dotyčná osoba prevzala doporučenú poštu vo štvrtok, doba začína plynúť od piatku? Započíta sa aj víkend a nástup teda má byť v utorok? Ďakujem vám vopred za vašu odpoveď.

Odpoveď: Podmienečné prepustenie a lehota

(odpoveď odoslaná: 26.02.2020)

Dobrý deň, lehota počítané na dni začínajú plynúť vždy nasledujúci deň potom, ako nastala skutočnosť rozhodujúca pre jej plynutie. V prípade, že sa zásielka prevzala vo štvrtok, prvým dňom lehoty je piatok. Posledným dňom lehoty na nástup je utorok (5. deň).


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Podmienečné prepustenie a lehota" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.