POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Od koľkých rokov môže ísť dieťa spať k otcovi


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Prešov

Otázka: Od koľkých rokov môže ísť dieťa spať k otcovi

Dobrý deň, s priateľom sme sa rozišli, keď mal náš maloletý syn 10 mesiacov. Teraz bude mať rok a priateľ si žiadá, aby som mu syna dávala na víkend a aj cez týždeň na noc. Keďže je môj maloletý syn na mňa naviazaný, lebo je so mnou ustavične od narodenia, neviem, či je vhodné jeho požiadavke vyhovieť. So synom žijeme v spoločnej domácnosti s mojimi rodičmi. Syn sa niekoľkokrát v noci budí s plačom a ukľudní sa len pri mne. Rada by som vedela, od koľkých rokov je vhodné, aby syn začal spať u otca. Ďakujem.

Odpoveď: Od koľkých rokov môže ísť dieťa spať k otcovi

Dobrý deň,

zákon neustanovuje veku hranicu, od ktorej by dieťa už mohlo ísť aj k druhému rodičovi. Vždy je to individuálne, avšak keďže ide o veľmi nízky vek, pričom je na Vás dieťa veľmi naviazané, domnievam sa, že by nebolo vhodné, aby hneď bolo u otca celý víkend, či týždeň. Bolo by vhodné začať postupne, aby si dieťa zvyklo. Všetko záleží na tom, ako sa dohodnete s otcom. Ak by ste sa nedohodli, môžete podať na súd návrh na úpravu styku k dieťaťu. Aj súd by však bral do úvahy Vami uvádzané okolnosti.

Trápi vás "Od koľkých rokov môže ísť dieťa spať k otcovi" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Od koľkých rokov môže ísť dieťa spať k otcovi" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.