POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Náklady na starostlivosť o dieťa


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Trenčín

Otázka: Náklady na starostlivosť o dieťa

Dobrý deň. Chcela by som sa Vás opýtať, či sa do výživného zahŕňajú okrem stravy, oblečenia, športových aktivít, darčekov, nákupov školských potrieb atď., aj náklady na bývanie dieťaťa. Mám na mysli, že keď matka žije sama s dieťaťom v jednej domácnosti, potom platí napríklad bytovému podniku za dvoch ľudí, prípadne keď má matka aj hypotéku, aby mali kde bývať. Je to spojené s výživným pre dieťa, alebo to nemá nič spoločné? Ďakujem.

Odpoveď: Náklady na starostlivosť o dieťa

Dobrý deň. Pri určovaní výšky výživného si súdy žiadajú od rodičov vyčíslenie nákladov na starostlivosť o dieťa. Náklady sa pritom vyčíslujú najčastejšie ako priemerné mesačné náklady. Do týchto nákladov je možné zahrnúť aj náklady súvisiace so zabezpečovaním bývania pre dieťa. Výška odôvodnených nákladov na bývanie dieťaťa je preto jedným z nákladov, na základe ktorých sa povinnému rodičovi určuje výška výživného.

Trápi vás "Náklady na starostlivosť o dieťa" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Náklady na starostlivosť o dieťa" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.