Máte
otázku?

Musí byť dohoda o striedavej starostlivosti schválená pred rozvodom?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Košice

Otázka: Musí byť dohoda o striedavej starostlivosti schválená pred rozvodom?

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či v prípade, keď sa s manželom plánujeme rozvádzať a chceme, aby naše dieťa bolo v striedavej starostlivosti, musí byť dohoda medzi rodičmi spísaná a potvrdená súdom predtým, ako prebieha samotný rozvod. Chceli by sme predísť tomu, aby sme mali na pojednávaní prítomnú kolíznu opatrovnicu. Stále milujem svojho manžela, ale jeho rodičia ma nesnášajú. Momentálne majú finančné problémy a žijú zo svojho syna, ktorý je alkoholik. Posledný rok do môjho manžela hovoria, že je nešťastný, pretože sa u nás, ako v každej domácnosti, občas strhne hádka. Nabádajú ho, aby žil s nimi. Obávam sa, že mi manžela ovplyvnia a po roku sa pokúsia zobrať mi aj syna. Mám pocit, že sa chcú starať o môjho syna ako o svoje vlastné dieťa. Ako sa mám brániť? Veľmi ich oboch milujem, ale manžel je už presvedčený. Obávam sa o svojho syna. Ďakujem.

Odpoveď: Musí byť dohoda o striedavej starostlivosti schválená pred rozvodom?

Dobrý deň, pokiaľ ide o odpoveď na Vašu otázku, či musí byť dohoda o striedavej starostlivosti schválená pred rozvodom, tak odpoveď je, že nie, nemusí. Súd dohodu schváli pri rozvode. 

Ak je v rozvode maloleté dieťa, súd vždy určí kolíznu opatrovníčku. 

Urobte to tak, že spíšte s manželom dohodu o striedavej starostlivosti a podľa nej si už dieťa striedajte. Zároveň manžel alebo aj Vy podajte návrh na rozvod manželstva a žiadajte v ňom schváliť dohodu o striedavej starostlivosti. Ak máte dohodu spísanú a obaja ste s ňou súhlasili je vysokopravdepodobné, že ju súd schváli a dieťa bude v striedavej starostlivosti. Potom Vám už dieťa nezoberie.

Trápi vás "Musí byť dohoda o striedavej starostlivosti schválená pred rozvodom?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Musí byť dohoda o striedavej starostlivosti schválená pred rozvodom?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.