POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Môžu mi zakázať chov koní?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Správne právo, Košice

Otázka: Môžu mi zakázať chov koní?

Dobrý deň, bývam v malej obci, kde nie je ani 150 obyvateľov, bez obecného vodovodu a kanalizácie. Na 15-árovom pozemku, kde je aj rodinný dom, v ktorom bývam, chovám súkromne dva kone ako hobby. Kone sú cez noc v murovanej stajni (s odtokom do žumpy) a cez deň vo výbehu na záhrade. Tento dom som kúpila už aj so stajňou a hnojiskom. Zvieratá držím v čistote, na pozemku mám murované hnojisko tiež s odtokom do žumpy. Susedia aj ja máme studne približne 25 metrov od stajne. Chcem sa spýtať, či mi môže nejaký úrad (obecný úrad, úrad pre životné prostredie, atď.) alebo sused zakázať alebo obmedziť chov koní, ktoré mám ako koníček? Ďakujem.

Odpoveď: Môžu mi zakázať chov koní?

Dobrý deň,

podľa § 10 vyhlášky Ministerstva ŽP ktorou sa ustanovujú podrobnosti o všeobecných technických požiadavkách na výstavbu a o všeobecných technických požiadavkách na stavby užívané osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie Studňa individuálneho zásobovania vodou9 ) (ďalej len „studňa“) musí byť situovaná v prostredí, ktoré nie je zdrojom možného znečistenia ani ohrozenia kvality vody v nej. Najmenšia vzdialenosť studne od zdroja možného znečistenia a od susedných studní je daná slovenskou technickou normou. Informácie z STN môžete nájsť na tejto adrese http://www.ruvzga.sk/garuvz/files/domstudne.pdf. Odporúčam Vám však obrátiť sa skôr na odborníkov na technicko-stavebné predpisy.

Trápi vás "Môžu mi zakázať chov koní?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Môžu mi zakázať chov koní?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.