Máte
otázku?

Môžem nesúhlasiť s totálnou škodou?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Košice

Otázka: Môžem nesúhlasiť s totálnou škodou?

Po dopravnej nehode som z poisťovne dostal vyjadrenie, že vzhľadom na predpokladané náklady na opravu a rozsah poškodenia vozidla poisťovňa nesúhlasí s jeho opravou. Škoda na poškodenom vozidle bude likvidovaná ako totálna škoda. Odporúčame nevykonávať žiadne zmeny na vozidle počas likvidácie, aby sa zachovala pôvodná cena auta. Technický stav auta zodpovedá obdobiu jeho prevádzky a počtu najazdených kilometrov. Poistné plnenie bude poskytnuté iba v prípade, ak nastala poistná udalosť a boli splnené všetky zákonné podmienky. Musím súhlasiť s ich vyjadrením alebo môžem nesúhlasiť, nakoľko by som si auto rád dal opravit? Ako v tomto prípade postupovať?

Odpoveď: Môžem nesúhlasiť s totálnou škodou?

Dobrý deň, nesúhlasiť s totálnou škodou samozrejme môžete, urobte to písomne doporučeným listom. Požiadajte poisťovňu o prehodnotenie svojho rozhodnutia.

Poisťovňa Vám samozrejme nemusí vyhovieť. Poisťovňa vypláca iba skutočnú škodu. Ak bola škoda vyššia ako hodnota vozidla, nevyplatia Vám viac ako je skutočná škoda (hodnota vozidla). Následne si môžete nechať vozidlo opraviť. 

Ak si myslíte, že poisťovňa nepostupovala v súlade so zákonom a určila nižšiu sumu vozidla, môžete si nechať vypracovať znalecký posudok a podať žalobu na súd a žiadať nahradiť rozdiel.

 

Trápi vás "Môžem nesúhlasiť s totálnou škodou?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Môžem nesúhlasiť s totálnou škodou?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.