Máte
otázku?

Kupa apartmánu


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Bratislava

Otázka: Kupa apartmánu

Dobrý deň, zvažujem kúpu bytu v developerskom projekte. Vybraný byt je však klasifikovaný ako apartmán z dôvodu územného plánu, pretože projekt musí obsahovať určitý počet nebytových priestorov. Rád by som sa informoval, či je možné po kolaudácii preklasifikovať tento apartmán na byt. Developer ma ubezpečil, že apartmán spĺňa všetky kritériá bytu. Je možné v apartmáne mať trvalý pobyt? Aké sú nevýhody apartmánu v porovnaní s bytom? Keďže daň z nehnuteľnosti nie je až tak vysoká, bol by som schopný akceptovať jej vyššiu sadzbu. Ďakujem.

Odpoveď: Kupa apartmánu

Dobrý deň, pokiaľ ide o kúpu apartmánu, tak v skutočnosti ide o nebytový priestor, na apartmán sa nekladú také požiadavky ako na byty.

Aj keď sa možno zdá, že slovo "apartmán" znamená niečo luxusné, v podstate ide iba o akési prechodné ubytovanie. Dnešnej dobe sa práve kvôli územným plánom často používa namiesto bytu apartmán.

Problém môže nastať napríklad pri trvalom pobyte ale aj pri financovaní apartmánu hypotekárnym úverom. Odporúčam Vám, aby ste si najskôr preverili, či Vám banka poskytne na apartmán taký úver, aký požadujete.

 

Dobrý článok nájdete tu: Apartmány a byty rozdiely.

Trápi vás "Kupa apartmánu" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Kupa apartmánu" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.