Máte
otázku?

Kolko krát môžu odročiť pojednávanie pre neprítomnosť?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Košice

Otázka: Kolko krát môžu odročiť pojednávanie pre neprítomnosť?

Dobrý deň. Môj manžel pred dvoma rokmi podal návrh na rozvod, s ktorým som nesúhlasila. Ani jeden z nás sa nedostavil na dve pojednávania. Nedostavila som sa, pretože mi tvrdil, že si náš vzťah napraví, stiahol rozvodnú žiadosť, ale o rok prišlo znovu predvolanie. Teraz sme dostali tretie predvolanie. Manžel je nerozhodný a stále mi tvrdí, že teraz už stiahne rozvod, alebo mi vždy klame, aby som sa nedostavila na pojednávanie. Neviem, koľkokrát môžu odročiť pojednávanie pre neprítomnosť, alebo či by som sa mala dostaviť, aj keď on tvrdí, že sa nedostaví aj keď by som predsa nechcela rozvod, pretože nevidím žiadny problém, len občas máme hádky, možno raz za mesiac. Máme sedemročnú dcérku. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Kolko krát môžu odročiť pojednávanie pre neprítomnosť?

Dobrý deň, súd v konaní o rozvod (ak máte maloleté dieťa) vykonáva pojednávanie a žiada vypočuť účastníkov konania. V súdnom konaní je potrebné preukázať veľké množstvo skutočností (vrátane nákladov na dieťa, domácnosť,... a iné) a preto súd volá oboch manželov. Súd Vás môže dokonca nechať aj predviesť, ak sa nedostavíte. Takže je málo pravdepodobné, že súd rozhodne bez Vás.

Trápi vás "Kolko krát môžu odročiť pojednávanie pre neprítomnosť?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Kolko krát môžu odročiť pojednávanie pre neprítomnosť? (Rozvod)

Dobrý deň, chcem sa informovať. Už mi 2-krát odložili pojednávanie kvôli výživnému z dôvodu COVID-19 a teraz by som to chcela ja odložiť, keďže v ten deň budem v nemocnici. Koľkokrát sa môže odložiť súdne pojednávanie?

Odpoveď: Kolko krát môžu odročiť pojednávanie pre neprítomnosť?

(odpoveď odoslaná: 23.06.2022)

Dobrý deň,
počet odročení pojednávania nie je obmedzený. Preto ak sú dôvody na odročenie pojednávania, súd Vám pojednávanie odročí aj tretíkrát. Treba však dôvod pre odročenie čo najskôr oznámiť súdu, nakoľko ak ste o prekážke vedeli skôr, a súdu ste to neoznámili, nemusí súd pojednávanie odročiť.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Kolko krát môžu odročiť pojednávanie pre neprítomnosť? (Rozvod)

Prosím Vás, podala som žiadosť o rozvod a o týždeň máme pojednávanie. Avšak teraz by som chcela rozvodové konanie pozastaviť a pokračovať vtedy, keď bude môj manžel na slobode. V súčasnosti je vo výkone trestu. Je to možné? Aké možnosti mám, pokiaľ nechcem žiadosť stiahnuť, ale chcem rozvod riešiť v dobe, keď bude na slobode? Na akú dlhú dobu vie súd pojednávanie odročiť? Ďakujem veľmi pekne.

Odpoveď: Kolko krát môžu odročiť pojednávanie pre neprítomnosť?

(odpoveď odoslaná: 14.11.2016)

Dobrý deň,

odpoveď na Vašu otázku v celku jasne podáva § 163 ods. 1 a 2 Civilného sporového poriadku, podľa ktorého ak strany zhodne navrhnú prerušenie konania alebo zhodne navrhnú odročenie pojednávania, súd konanie preruší najmenej na tri mesiace. Ak je konanie prerušené, súd v ňom pokračuje na návrh ktorejkoľvek strany. Ak sa návrh na pokračovanie v konaní nepodá do šiestich mesiacov od právoplatnosti uznesenia o prerušení konania, súd konanie zastaví
 
 


V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Kolko krát môžu odročiť pojednávanie pre neprítomnosť?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.