POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Jednostranný záujem o rozvod manželstva


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Bratislava

Otázka: Jednostranný záujem o rozvod manželstva

Dobrý deň. Chcem podať žiadosť o rozvod manželstva. Moje dôvody sú psychické a fyzické odlúčenie, ktoré trvá už veľmi dlho, konkrétne približne 8 rokov. Fyzicky sa nestýkame takmer rok. Stále však žijeme v spoločnej domácnosti. Manžel rozvod odmieta, aj napriek tomu, že navštevuje psychológa. Počas manželstva som mala niekoľko vzťahov, čo manžel nepovažuje za dôvod na rozvod. Keďže má výrazne vyšší príjem, hradí takmer všetky výdavky spojené so spoločnou domácnosťou. Stará sa aj o domácnosť a nášho syna (8 r.), a to najmä od doby, keď sa dozvedel o mojich plánoch na rozvod. Takúto skutočnosť sa snaží prezentovať aj pred okolím. Rozhodnutie podať žiadosť o rozvod mi dlho trvalo a manžel ho stále vytrvalo odmieta. Obávam sa, že nás súd nerozvedie, alebo sa chcem informovať, ako dlho by mohlo takéto konanie trvať. Chcela by som vedieť, či je možný rozvod aj v prípade, ak sa nedohodne starostlivosť o dieťa. Predpokladám, že manžel by mohol na tomto fakte apelovať, aby tým predĺžil dobu rozvodového konania. Rada by som vedela, aké sú dostatočné a jednoznačné dôvody pre súd na uznávanie rozvodu. Zaujímalo by ma aj to, koľko by stála právna spolupráca ohľadom konania o rozvod. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Jednostranný záujem o rozvod manželstva

Dobrý deň, s rozvodom manželstva s maloletým dieťaťom je zo zákona spojené aj konanie o úprave výkonu rodičovských práv a povinností na čas po rozvode. Dá sa povedať, že prakticky vo všetkých prípadoch predĺženie konania spôsobuje práve rozhodovanie o maloletom dieťati. Rodičia, ktorí chcú čo najskôr urýchliť rozvod manželstva sa väčšinou dohodnú na úprave výkonu práv a povinností. Nie je možné presne povedať ako dlho bude súdne konanie o rozvode manželstva trvať. Závisí to na mnohých faktoroch, pričom väčšinu z nich ako účastník konania ani nemôžete ovplyvniť (napr. pracovná vyťaženosť sudcu). V právnej teórii platí názor, že nie je možné čiastočným súdnym rozhodnutím rozhodnúť o rozvode manželstva a následne ďalej konať o úprave výkonu rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu. Súd o všetkom rozhodne v jednom rozsudku. V prípade záujmu o poskytnutie právnej pomoci pri vypracovaní návrhu na rozvod manželstva nás môžete kontaktovať prostredníctvom e-mailu na adrese uvedenej na našej stránke.

Trápi vás "Jednostranný záujem o rozvod manželstva" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Jednostranný záujem o rozvod manželstva" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.