Máte
otázku?

Invalidný dôchodok do BSM?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Spoluvlastníctvo, Trnava

Otázka: Invalidný dôchodok do BSM?

Dobrý večer, pred mesiacom mi prišlo vyrozumenie, že mám nárok na invalidný dôchodok. Oznámili mi, že mi ho vyplatia spätne za posledné tri roky, a to kvôli mojej ruke, ktorú mám od narodenia postihnutú. Rada by som sa informovala, či má môj bývalý manžel nárok na polovicu týchto peňazí. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Invalidný dôchodok do BSM?

Dobrý deň, rozhodujúci bude deň, kedy Vám vyplatia peniaze, nie deň, kedy Vám prišlo rozhodnutie. To znamená, že ak v deň rozvodu (právoplatnosti rozvodu), nebudete mať peniaze vyplatené, potom exmanžel na ne nebude mať nárok.

Trápi vás "Invalidný dôchodok do BSM?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Invalidný dôchodok do BSM?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:
  • Bude mať manžel pri vyporiadaní BSM nárok na spätne…

    ... na môj invalidný dôchodok, ktorý mi bude vyplatený o tri mesiace spätne tri roky. Či. ... Do masy bezpodielového spoluvlastníctva manželov (ďalej len „BSM“)  ...

  • Vysporiadanie spoločného bytu

    ... v BSM o tieto byty. Syn a nevesta v 12/2017 čakajú dieťa. Obidvaja majú očný handicap. Veľmi zle vidia. Nevesta má ZŤP – a plný invalidný dôchodok (75%).

  • Dlh manželky a exekúcia

    Nakoľko sme invalidní dôchodcovia a vymáhajú to od nás spoločne, prosím vás ... Váš príjem (dôchodok), ak Vám príde na účet je súčasťou BSM, preto naň ...

  • Zrušenie bezpodielového spoluvlastníctva manželov

    bezpodielové spoluvlastníctva manželov (ďalej len "BSM") vzniká uzavretím ... ak manžel je Szčo, ale teraz je dlhodobo PN a hrozí mu invalidný dôchodok.

  • Rozvod a výživné na deti

    ... tak sa mi podarilo neskôr vybaviť si invalidný dôchodok koncom roka 2009. ... majetkové hodnoty do bezpodielového spoluvlastníctva manželov (BSM).

  • Nárok na majetok po rozvode

    Ak ste BSM mali vyporiadané, tieto právne vzťahy, ktoré vznikli počas trvania manželstva mali ... Pracuje na hlavný TP a poberá polovičný invalidný dôchodok.

  • Vysporiadanie spoluvlastníctva

    po zániku BSM sa má v súlade s právnou úpravou Občianskeho zákonníka uskutočniť jeho vyporiadanie. ... Asi pred 7 rokmi išla na invalidný dôchodok.




najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.