POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Generáli si neplní povinnosť preplatiť mi škodu z PZP vinníka (pri splnení všetkých podmienok)


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Bratislava

Otázka: Generáli si neplní povinnosť preplatiť mi škodu z PZP vinníka (pri splnení všetkých podmienok)

Prosím Vás, potrebujem poradiť ako postupovať v mojej situácii. Riešil som poistnú udalosť v poisťovni Generali, týkajúcu sa rozbitého čelného skla. Nakoľko som mal vedomie, že poisťovne už musia preplácať aj takéto škody z pzp. Dobehol som vinníka a všetko mu vysvetlil. Ja, aj vinník sme spísali správu o nehode a všetko riadne nahlásili, doručili sme všetky potrebné dokumenty. Dovtedy šlo všetko dobre. Ďalej som si dohodol termín s ich technikom, aby vykonal obhliadku. Ten mi povedal: teraz si to dajte opraviť, doručte doklady o oprave bude Vám to preplatené. Tak som hneď volal na infolinku poisťovne a tam mi pani doporučila asi najdrahší servis v Bratislave. Ich zmluvný servis a argumentovala, že, aby to šlo rýchlejšie a neboli problémy je lepšie to dať opraviť v zmluvnom servise. Ja som samozrejme súhlasil. Po 2 týždňoch od opraví som konečné dostal vyrozumenie, že PU je ukončená BEZ POSKYTNUTIA POISTNÉHO PLNENIA. Argumentovali, že nebola dostatočne preukázaná príčinná súvislosť medzi osobitnou povahou prevádzky motorového vozidla poisteného a vznikom škody na motorovom vozidle patriacom poškodenému. Ja som si ale na 100 percent istý, že ten kameň vyletel z pod kolesá vinníka a svoju vinu uznal aj vinník. Dokonca mám od neho aj čestné prehlásenie potvrdené notárom, kde si je vinník vedomý, že danú škodovú udalosť spôsobil a uznáva svoju vinu. Môže teda poisťovňa zamietnuť preplatenie z pzp, keď samotný klient priznáva vinu? Neporušuje poisťovňa zákon, keď odmieta za svojho klienta zaplatiť škodu spôsobenú ním? Čo v prípade ak budem tlačiť na vinníka a vymáhať si škodu priamo od neho? Ani vtedy poisťovňa neprehodnoti svoj postoj? Nechá v tom klienta, ktorý si riadne platí pzp? Chcem sa ešte opýtať aké sú moje možnosti, a či sa s tým oplatí ísť na súd, resp. aká je šanca, že ten proces vyhrám? Poprípade nejaké iné možnosti riešenia mojej situácie. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď a dúfam, že mi poradíte.

Odpoveď: Generáli si neplní povinnosť preplatiť mi škodu z PZP vinníka (pri splnení všetkých podmienok)

Dobrý deň, postup poisťovní v takýchto prípadoch je pomerne častý. Stretli sme sa s tým už niekoľkokrát.

Niekedy stačí výzva z advokátskej kancelárie. Inokedy je potrebné podať žalobu na súd.

Na súde sa poisťovne pýtajú škodcu, ako vie, že kameň vyletel spod jeho auta. Na túto otázku je potrebné sa pripraviť.

Ak budete správne reagovať, potom na súde uspejete a poisťovňa bude musieť zaplatiť túto škodu.

Trápi vás "Generáli si neplní povinnosť preplatiť mi škodu z PZP vinníka (pri splnení všetkých podmienok)" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Generáli si neplní povinnosť preplatiť mi škodu z PZP vinníka (pri splnení všetkých podmienok)" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.