Máte
otázku?

Dostal som predvolanie na políciu ako svedok!


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Nitra

Otázka: Dostal som predvolanie na políciu ako svedok!

Dobrý deň, obdržal som predvolanie ako svedok. Jedného dňa som prišiel k svojmu autu, kde bola prítomná polícia. Tvrdenie polície bolo, že svedkovia uviedli, ako som svojim autom niekoho zrazil a odišiel z miesta činu. Policajt, ktorý robil obhliadku, nenašiel žiadne poškodenie na mojom vozidle a skúšal teplotu motora, ktorý bol studený. Súhlasím s tým, aby bol použitý detektor lži a preukázaná moja nevinnosť, keďže som nikoho nezranil. V čase nehody som bol na bicykli s bratom a jeho deťmi. Preto som sa k autu dostal bicyklom. Chcel by som sa opýtať, či stačia výpovede troch svedkov na obvinenie nevinnej osoby. Mám vlastného svedka, ktorý potvrdí, že som bol v čase nehody na bicykli. Taktiež netreba zabudnúť na skutočnosť, že na mojom aute neboli žiadne stopy po nehode a motor bol studený. Neznamená to nič? Je dôležité iba to, čo tvrdia tí tri svedkovia? Ďakujem.

Odpoveď: Dostal som predvolanie na políciu ako svedok!

Dobrý deň, ak ste dostali predvolanie na políciu vo veci skutku, ktorý popisujete vo svojej otázke, tak určite Vám odporúčam, aby ste na polícii uviedli celé meno a priezvisko a adresu všetkých troch svedkov, ktorí Vám môžem dosvedčiť Vaše alibi. Títo svedkovia budú potom vypočutí a následne bude vec zastavenás. Svedkovia, ktorí budú svedčiť vo Váš prospech budú dôležitým dôkazom ukazujúcim Vašu nevinu.

Trápi vás "Dostal som predvolanie na políciu ako svedok!" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Dostal som predvolanie na políciu ako svedok! (Trestné právo)

Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať, či mi môžete poradiť. Neznamená to problém, ak moji svedkovia sú rodinní príslušníci, konkrétne brat a jeho žena? Za odpoveď ďakujem.

Odpoveď: Dostal som predvolanie na políciu ako svedok!

(odpoveď odoslaná: 12.02.2017)

Dobrý deň, iba skutočnosť, že svedkovia sú rodinní príslušníci podozrivého zo spáchania trestného činu nie je dostatočným dôvodom na neprihliadnutie na ich svedecké výpovede. Na spochybnenie ich výpovede sú potrebné aj iné dôkazy, ktoré spochybňujú alebo vyvracajú ich tvrdenia.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Dostal som predvolanie na políciu ako svedok!" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.