POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Čo treba na rozdelenie veľkého bytu na 2 menšie byty?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Bratislava

Otázka: Čo treba na rozdelenie veľkého bytu na 2 menšie byty?

Dobrý deň, viete mi, prosím, poradiť, čo všetko potrebujem, ak chcem rozdeliť veľký byt na dva menšie tak, aby sa to dalo zapísať aj do katastra ako dve bytové jednotky? Je na to potrebný aj súhlas vlastníkov daného nehnuteľnosti (súhlas vlastníkov ostatných bytov) alebo nie? Prípadne, aké sú ďalšie možnosti? Ďakujem.

Odpoveď: Čo treba na rozdelenie veľkého bytu na 2 menšie byty?

Dobrý deň, o reálnom rozdelení nehnuteľností je potrebné vedieť, že po rozdelení nehnuteľností musia vzniknúť samostatné bytové jednotky so samostatnými vchodmi. Rovnako musia byť v oboch bytoch samostatné merače na všetky energie. Všeobecne je možné uviesť, že na reálne rozdelenie nehnuteľnosti je potrebná v prvom rade projektová dokumentácia, ktorá by predmetnú nehnuteľnosť rozdelila na dve časti. V tejto dokumentácii je potrebné presne vymedziť kde povedú nové rozvody energií, kde budú merače, aké priečky je potrebné vybudovať... Následne bude potrebné stavebné a kolaudačné konanie stavebného úradu. Až po zabezpečení všetkých potrebných dokumentov zapíše okresný úrad, katastrálny odbor novú bytovú jednotku na LV. V našej praxi sme sa zatiaľ nestretli s prípadom, kedy by bol rozdelený byt na menšie byty a toto bolo následne zapísané aj v katastri nehnuteľností.

Trápi vás "Čo treba na rozdelenie veľkého bytu na 2 menšie byty?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Čo treba na rozdelenie veľkého bytu na 2 menšie byty?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.