POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Aký je paragraf k rozvodu?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Košice

Otázka: Aký je paragraf k rozvodu?

Dobrý deň. Chcela by som Vás poprosiť o číslo paragrafu týkajúceho sa návrhu na "rozvod manželstva". Neviem, či je nutné uvažovať aj o písaní dôvodov týkajúcich sa rozvodu, keďže spolu už skoro päť rokov nežijeme. Stačí teda len stručne uviesť, že spolu už skoro päť rokov nežijeme v jednej domácnosti? Náš syn je už dospelý. Prosim Vás, kde nájdem tlačivo na podanie návrhu? A čo všetko je ešte potrebné? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Ema

Odpoveď: Aký je paragraf k rozvodu?

Dobrý deň,

podľa § 23 ods. 1 Zákona o rodine Súd môže manželstvo na návrh niektorého z manželov rozviesť, ak sú vzťahy medzi manželmi tak vážne narušené a trvalo rozvrátené, že manželstvo nemôže plniť svoj účel a od manželov nemožno očakávať obnovenie manželského spolužitia.

V návrhu na rozvod je potrebné uviesť všetky podstatné skutočnosti týkajúce sa rozvratu vzťahov medzi manželmi, ďalej to že manželstvo už neplní svoj účel a njmä to, že nie je možné očakávať obnovu vzťahov medzi manželmi. Viac o tom, ako podať návrh na rozvod sa môžete dočitať v tomto článku http://ficek.sk/advokatska-kancelaria-bratislava/rozvod-vyzivne-pravnik.html.

Trápi vás "Aký je paragraf k rozvodu?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Aký je paragraf k rozvodu?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.