Máte
otázku?

Aké prílohy podať k návrhu na rozvod manželstva?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Prešov

Otázka: Aké prílohy podať k návrhu na rozvod manželstva?

Dobrý deň! Ako si môžem zakúpiť 66-eurový kolok potrebný na návrh o rozvod manželstva? Čo všetko je potrebné doložiť k žiadosti o rozvod, ak máme tri maloleté deti? Je nevyhnutné priložiť aj ich rodné listy?

Odpoveď: Aké prílohy podať k návrhu na rozvod manželstva?

Dobrý deň, súdny poplatok je v súčasnosti možné uhradiť cez tzv. e-kolok, čo je vlastne potvrdenie o úhrade súdneho poplatku. Tento Vám vydá pracovník Slovenskej pošty alebo si ho môžete zakúpiť cez samoobslužný platobný terminál - kiosk. Potvrdenie o zaplatení súdneho poplatku následne priložíte k návrhu na začatie súdneho konania. Prílohou návrhu na rozvod manželstva a úpravu práv a povinností k maloletým deťom na čas po rozvode je predovšetkým sobášny list a rodné listy maloletých detí. Prílohou návrhu môžu byť aj ďalšie listiny, ktoré preukazujú tvrdenia uvedené v obsahu vášho podania.

Trápi vás "Aké prílohy podať k návrhu na rozvod manželstva?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Aké prílohy podať k návrhu na rozvod manželstva? (Rozvod)

Kam alebo na koho sa mám obrátiť, keď mi manželka odmieta vydať potrebné dokumenty, ako sú rodné listy detí, sobášny list, teda všetko, čo je potrebné pre návrh na rozvod?

Odpoveď: Aké prílohy podať k návrhu na rozvod manželstva?

(odpoveď odoslaná: 18.07.2016)

Dobrý deň, v zmysle § 18 zákona o matrikách, matričný úrad vyhotoví úradný výpis alebo umožní v prítomnosti matrikára nazrieť do matriky a robiť z nej výpisy osobe, ktorej sa zápis týka, alebo členom jej rodiny alebo na úradné potreby štátnych orgánov, obcí a iných ustanovizní.  Podľa § 19 zákona, je úradným výpisom z knihy narodení rodný list a úradným výpisom z knihy manželstiev je sobášny list. Z uvedeného vyplýva, že máte právo, aby Vám príslušný matričný úrad vyhotovil Váš sobášny list ako aj rodné listy Vašich detí. Návrh na rozvod však môžete vypracovať a podať do podateľne súdu aj bez týchto verejných listín. V konaní o rozvod manželstva súd uloží povinnosť predložiť sobášny list a rodné listy tomu manželovi, ktorý ich má vo svojej moci alebo sám požiada o úradné výpisy z matriky.  


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Aké prílohy podať k návrhu na rozvod manželstva? (Rozvod)

Dobrý deň, mám k Vám otázku týkajúcu sa rozvodu. So ženou žijeme spolu už viac ako tridsať rokov. Naše manželstvo sme udržiavali predovšetkým kvôli deťom, ktoré sú už dnes dospelé. Už desať rokov žijeme v UK a uvažujem o rozvode. Neviete mi prosím poradiť, ako ho mám podať a či je nutné pricestovať na Slovensko, alebo je to možné vybaviť aj písomnou cestou? Za radu Vám veľmi pekne ďakujem.

Odpoveď: Aké prílohy podať k návrhu na rozvod manželstva?

(odpoveď odoslaná: 28.04.2015)

Dobrý deň, rozvod sa dá vyriešiť písomnou cestou. Ak nechcete cestovať vôbec na územie SR kvôli rozvodu, potom odporúčam zvoliť si advokáta, ktorý pôjde na súd namiesto Vás.  Ak nemáte deti, súd nebude o nich rozhodovať a zostane to len na otázke, či je manželstvo rozvrátené.



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Aké prílohy podať k návrhu na rozvod manželstva?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.