POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Ako postupovať pri vydaní svojich osobných vecí z cudzej nehnuteľnosti?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Prešov

Otázka: Ako postupovať pri vydaní svojich osobných vecí z cudzej nehnuteľnosti?

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o radu, ako si vysťahovať osobné veci z domu, v ktorom nemám trvalý pobyt. Ide o nehnuteľnosť, ktorá patrí babičke môjho priateľa. Žili sme tam tri roky, no v súčasnosti tam nežijem kvôli neshodám s partnerom. Momentálne bývam u svojich rodičov spolu s našimi dvoma deťmi, avšak takmer všechny moje osobné veci a veci mojich detí ostali v tomto dome. Priateľ mi hrozí, že mi nebude dovolený vstup a že sa k týmto veciam už nedostanem, pretože ich zničí. Jeho rodina ho podporuje napriek tomu, že nevenuje deťom toľko pozornosti, koľko by mal, a nepomáha mi v ničom. Chcem sa opýtať, či existuje nejaká možnosť, ako sa k spomínaným veciam dostať a vysťahovať ich. Vopred ďakujem za Vašu radu.

Odpoveď: Ako postupovať pri vydaní svojich osobných vecí z cudzej nehnuteľnosti?

Dobrý deň, nikto nemôže zadržiavať veci patriacej inej osobe bez právneho dôvodu. Na základe okolností uvedených vo Vašom príspevku som toho názoru, že vlastník nehnuteľnosti koná voči Vám neoprávneným spôsobom. Odporúčam Vám preto adresovať vlastníkovi nehnuteľnosti výzvu na vydanie všetkých vašich hnuteľných vecí spoločne s oznámením o možnom čase ich vysťahovania. V prípade nerešpektovania výzvy podajte na súd žalobu o vydanie veci. V začatom súdnom konaní však budete musieť preukázať vlastnícke právo ku všetkým hnuteľným veciam. 

Trápi vás "Ako postupovať pri vydaní svojich osobných vecí z cudzej nehnuteľnosti?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Ako postupovať pri vydaní svojich osobných vecí z cudzej nehnuteľnosti?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.