POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Ako postupovať ak boli zneužité moje osobné údaje na zmluve o pôžičke?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Iné oblasti práva, Prešov

Otázka: Ako postupovať ak boli zneužité moje osobné údaje na zmluve o pôžičke?

Moje osobné údaje boli zneužité na zmluve o pôžičke. Dokonca mi vyhrozujú, ak nezaplatím. Už neviem, čo robiť ďalej, psychicky som na dne.

Odpoveď: Ako postupovať ak boli zneužité moje osobné údaje na zmluve o pôžičke?

Dobrý deň, ak ste predmetné zmluvy o pôžičkách neuzavreli, nezodpovedáte za ich splácanie. Dôsledkom falšovania osobných údajov a podpisu jedným z účastníkov zmluvy je jednak absolutná neplatnosť takej zmluvy a taktiež vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti za trestný čin Podvodu. Je neprípustné, aby veriteľ pri vymáhaní svojej pohľadávky postupoval spôsobom nedovoleného nátlaku, ktorý môže naplniť aj niektorú zo skutkových podstát trestných činov. Namietajte teda veriteľovi zo zmluvy o pôžičke, že nie ste jeho dlžníkom, nakoľko ste predmetnú zmluvu nepodpísali a zároveň sa s trestným oznámením obráťte na orgány činné v trestnom konaní.

Trápi vás "Ako postupovať ak boli zneužité moje osobné údaje na zmluve o pôžičke?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Ako postupovať ak boli zneužité moje osobné údaje na zmluve o pôžičke? (Iné oblasti práva)

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ako môžem dokázať, že na Dohode o ručení, kde som uvedený ako ručiteľ II a ktorá je prílohou Zmluvy o obchodnej spolupráci, je sfalšovaný môj podpis. Je evidentné, že podpis bol vykonaný niekým iným. Moje osobné údaje boli zneužité a sú navyše neúplné. Ide o sumu 2 520,00 €. Súd mi zaslal uznesenie, ktorým ma vyzýva, aby som do 15 dní poskytol písomné vyjadrenie k námietkam žalobcu. S pozdravom, Č.

Odpoveď: Ako postupovať ak boli zneužité moje osobné údaje na zmluve o pôžičke?

(odpoveď odoslaná: 01.12.2023)

Dobrý deň, riešenie vami uvedeného problému je jednoduché :

Oznámte písomne konajúcemu súdu  doporučeným listom, že podpis na zmluve nie je váš, osobné údaje sú naviac nepresné, že zmluvu resp. nejakú písomnú dohodu ste podpísať ani nemohli, lebo v uvedenom čase ste boli napr. na celkom inom mieste. Súčasne navrhnite konajúcemu súdu, aby vo veci pribral súdneho znalca na písmoznalectvo, ktorým sa jednoznačne preukáže, že podpis nie je váš.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Ako postupovať ak boli zneužité moje osobné údaje na zmluve o pôžičke?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.