POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Ako naceniť odpracované práce


Online právna poradňa
Oblasť práva: Obchodné právo, Bratislava

Otázka: Ako naceniť odpracované práce

Dobrý deň, rada by som Vás požiadala o radu. Mám podpísanú zmluvu o diele, ktorej predmetom je vyhotovenie plotu a zámkovej dlažby. Zhotoviteľovi bola vyplatená záloha na materiál a prácu, o čom mám aj príslušné doklady. Zhotoviteľ sa následne rozhodol odstúpiť od zmluvy, ktorá bola uzavretá v decembri 2016. Pokiaľ ide o vykonané práce, zrealizoval len vykopanie 10-metrovej jamy a zaliatie 30 metrov betónom. Materiál, na ktorý bola vyplatená záloha - zámková dlažba a okrasné tvárnice - nebol doručený. Rada by som vedela, ako je možné oceniť tieto práce a akú sumu môžem požadovať nazad. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Ako naceniť odpracované práce

Dobrý deň, práce môžete nechať naceniť buď formou odborného vyjadrenia, ktoré Vám môže dodať odborník v danom obore alebo môžete nechať naceniť tieto práce s znalcom. Znalecké dokazovanie je samozrejme drahšie. 

Trápi vás "Ako naceniť odpracované práce" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Ako naceniť odpracované práce" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.